Monday, June 24, 2019

υπουργος στην πριζα

https://vskeygsh.blogspot.com/2019/05/blog-post_73.html
ονειρο ηταν mega online
αραβικη εφημεριδα
υπουργος στην πριζα

«Δεν υπάρχει συμφωνία, υπάρχει ένα Letter of Request. Αναμένουμε την απάντηση των Αμερικανών. Για να πάρουν την έγκριση από το Κογκρέσο είπαν ότι για την αναβάθμιση 123 ελληνικών F-16, δηλαδή και της έκδοσης Block 30, Block 50, Block 52 plus θα χρειαστούν 2,4 δισ. δολάρια» είπε ο κ. Καμμένος από το βήμα της Βουλής.


https://rmynlljn.blogspot.com/2019/03/blog-post_85.html

«Είχαμε πει ευρώ, δολάρια είπα εγώ, σας λέω ότι πιστεύω ότι δεν θα ξεπεράσει τα 1,1 δισ. δολάρια, πιστεύω τελικά ότι θα είναι και κάτω από 800-700 εκατ.» συνέχισε ο κ. Καμμένος.


Μάλιστα, όπως εξήγησε, δεν είναι δεδομένο ποια αμερικανική εταιρεία θα αναλάβει να κάνει τον εκσυγχρονισμό των F-16. «Θα σας πω ότι ακόμη και η εταιρεία που κάνει την αναβάθμιση των F-16 δεν είναι δεδομένη. Αυτό θα το επιλέξουν οι Αμερικανοί, μπορεί να επιλέξουν ότι είναι η... Boeing», είπε.


Εξήγησε ακόμη, ότι με βάση τον εγκεκριμένο προϋπολογισμό δεν μπορούμε να δίνουμε πάνω από 100 εκατ. τον χρόνο για την αναβάθμιση των F-16 περιγράφοντας με τον τρόπο αυτό και την αποπληρωμή του έργου η οποία θα διαρκέσει τουλάχιστον μια δεκαετία.


υπουργος στην πριζα

Επιπλέον, επιβεβαίωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε από τους Αμερικανούς αντισταθμιστικά, ωστόσο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην υλοποιηθούν τελικά αυτά, αν το ΥΠΕΘΑ κρίνει ότι κάτι τέτοιο δεν συμφέρει.


«Ακούγονται διάφορα για αντισταθμιστικά ωφελήματα» υπογράμμισε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε:


No comments:

Post a Comment