Thursday, February 14, 2019

αεροδρομιο μακεδονια προς οσε

https://vpreskiu.blogspot.com/2019/03/blog-post_126.html
samsung note 4 price in uae
σπρέι μελισσόχορτου

Οι πρώτες διατάξεις αναμένονται στη Βουλή μέσα στις επόμενες εβδομάδες και θα αφορούν στη θέσπιση ενός νέου πλαισίου ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών, την υιοθέτηση ενός καινούργιου καθεστώτος αποδέσμευσης των τραπεζικών λογαριασμών για όσους έχουν υποστεί τα αναγκαστικά μέτρα της εφορίας, αλλά και την επιβολή νέων μέτρων για να τονωθούν οι συναλλαγές μέσω καρτών ή τραπεζικών λογαριασμών.


Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ναυτεμπορική», άμεσα αναμένεται επίσης να εκδοθεί η υπουργική απόφαση για την ανάθεση της επικαιροποίησης των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων σε ορκωτούς εκτιμητές, καθώς η προώθηση της συγκεκριμένης διαδικασίας αποτελεί «μεταμνημονιακή υποχρέωση».


αεροδρομιο μακεδονια προς οσε

Κατόπιν διαβουλεύσεων με τους θεσμούς θα προχωρήσουν και οι αλλαγές στο πλαίσιο φορολόγησης των ναυτιλιακών εταιρειών, αλλά και η εξαγγελθείσα μείωση του συντελεστή φορολόγησης των διανεμόμενων κερδών των επιχειρήσεων.


https://zdozrzns.blogspot.com/2019/05/blog-post_144.html

Το μεγαλύτερο «πακέτο» αλλαγών, όμως, θα ξεκινήσει να συζητείται μετά το καλοκαίρι και θα περιλαμβάνει την ακύρωση της μείωσης του αφορολογήτου και όλων των αλλαγών που έχουν προνομοθετηθεί για το 2020 στους φορολογικούς συντελεστές, αλλά και την ψήφιση της δεύτερης μείωσης στους συντελεστές του ΕΝΦΙΑ.


αεροδρομιο μακεδονια προς οσε

1. Επικαιροποίηση αντικειμενικών αξιών


Είναι βασική μεταμνημονιακή υποχρέωση της χώρας, ενώ ήδη έχει ψηφιστεί η διάταξη που επιβάλλει τον επανακαθορισμό των τιμών ζώνης ύστερα από σχετική εισήγηση ορκωτών εκτιμητών. Μέχρι το τέλος του μήνα ή στις αρχές Φεβρουαρίου αναμένεται να εκδοθεί και η υπουργική απόφαση με την οποία θα ανατίθεται το έργο της επικαιροποίησης των αξιών σε συγκεκριμένους εκτιμητές ανά τη χώρα. Οι νέες αξίες θα πρέπει να είναι έτοιμες τον Ιούνιο


2. Δεύτερη μείωση συντελεστών ΕΝΦΙΑ


Η φετινή μείωση του ΕΝΦΙΑ, η οποία έχει ήδη νομοθετηθεί και θα αποτυπωθεί στα εκκαθαριστικά του 2018, έχει ημερομηνία λήξης στο τέλος του έτους. Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι θα ψηφίσει διάταξη που θα φέρνει μεγαλύτερη έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ του 2020. Έτσι:


- Φέτος η μεγαλύτερη έκπτωση μπορεί να φτάσει στο 30% για τους έχοντες περιουσία έως 60.000 ευρώ, το μέγιστο ποσό έκπτωσης μπορεί να ανέλθει στα 100 ευρώ, ενώ ελάφρυνση εξασφαλίζουν οι έχοντες ατομική περιουσία έως και 200.000 ευρώ περίπου.


3. Ψήφιση των χαμηλότερων συντελεστών στα διανεμόμενα κέρδη


Η Βουλή έχει ψηφίσει τη σταδιακή μείωση συντελεστών για τα αδιανέμητα κέρδη των επιχειρήσεων και - ως γνωστόν - η πρώτη μείωση θα αποτυπωθεί στις φορολογικές δηλώσεις του 2020.


Εκκρεμεί η ψήφιση της μείωσης των συντελεστών στα διανεμόμενα κέρδη των επιχειρήσεων από το 15%, που είναι σήμερα, σταδιακά στο 10%. Είναι πιθανό η σχετική συζήτηση να γίνει και μέσα στην εβδομάδα με τους εκπροσώπους των θεσμών, ενώ το επιχείρημα της άμεσης νομοθέτησης - εφόσον αποφασιστεί - είναι το να ξεκαθαρίσει το τοπίο για τους υποψήφιους επενδυτές όσον αφορά την πολιτική φορολόγησης των νομικών προσώπων μέχρι και το 2022 ή το 2023.


4. Φόρος στις ναυτιλιακές επιχειρήσεις


No comments:

Post a Comment