Wednesday, February 6, 2019

αφρομπετον μονωση

σαρα θανασης παπακωνσταντινου

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ibna, ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ ζήτησε από την αντιπολίτευση να λάβει μέρος στη συζήτηση για το ερώτημα του δημοψηφίσματος, μιας διαδικασίας που κατά τα λεγόμενα του κ. Ζάεφ θα πραγματοποιηθεί μέσα στον Σεπτέμβριο ή το αργότερο στις αρχές του Οκτώβρη.


Η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ φαίνεται να επιθυμεί το ερώτημα του δημοψηφίσματος να συσχετίζει τη συμφωνία για το ονοματολογικό με την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.


«Είστε υπέρ της συμφωνίας για το όνομα, που θα επιτρέψει τη χώρα να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ και της Ε. Ε. ή κατά;». Αυτό είναι, κατά πληροφορίες του ibna, το «πνεύμα» του ερωτήματος που θέλει να θέσει σε δημοψήφισμα η κυβέρνηση Ζάεφ, ελπίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα είναι αρκετά δελεαστικό για τους πολίτες της χώρας.


καρλα μπρουνι

2018 07 10T165203Z 970488648 RC17D44B8500 RTRMADP 3 BRITAIN EU BALKANS
Πηγή: REUTERS/Simon Dawson


https://yecfggza.blogspot.com/2019/05/blog-post_42.html

Η θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης επί του ζητήματος, όμως, είναι εκ διαμέτρου αντίθετη. O επικεφαλής του VMRO-DPMNE Χρίστιαν Μίτσκοσκι, που έχει κατηγορήσει ανοιχτά τον Ζάεφ για προδοσία και ξεπούλημα των εθνικών συμφερόντων της χώρας, επιθυμεί το ερώτημα να είναι πολύ πιο απλό.


Έτσι, δεν αποκλείεται να προτείνει ένα ερώτημα του τύπου: «Είστε υπέρ ή κατά της συμφωνίας;». Στόχος του, όπως είναι άλλωστε και λογικό, είναι να μην συσχετιστεί το ζήτημα της ονομασίας με την ένταξη της χώρας σε Ευρωπαϊκή Ένωση και ΝΑΤΟ.





αφρομπετον μονωση
αφρομπετον μονωση
https://ivfcukyz.blogspot.com/2019/05/blog-post_12.html

No comments:

Post a Comment