Wednesday, March 13, 2019

mike stern out of the blue

https://oeqrzvvf.blogspot.com/2019/03/blog-post_38.html
https://vskeygsh.blogspot.com/2019/05/blog-post_125.html
βασιλοπιτα με λαδι και αμυγδαλα

Ακολουθεί μια σταχυολόγηση των δέκα πιο παράξενων περιπτώσεων ασθένειας ή άλλου προβλήματος υγείας που ξεχώρισε το Live Science για το 2018.


τηλεοπτικο καναλι ε προγραμμα

Έφτυσε πήγμα αίματος στο σχήμα του πνεύμονά του


Ένας άτυχος 36χρονος άνδρας στην Καλιφόρνια σόκαρε τους γιατρούς του όταν έβηξε και έφτυσε ένα γιγάντιο πήγμα αίματος στο σχήμα του πνεύμονά του. Ο άνδρας έπαιρνε αντιπηκτικό φάρμακο λόγω καρδιοπάθειας, κάτι που οδήγησε σε αιμορραγία. Σε μια ακραία κρίση βήχα, απέβαλε ένα «εκμαγείο» του δεξιού βρογχικού δέντρου του, το οποίο είχε δημιουργηθεί από πηγμένο αίμα που είχε πάρει τη μορφή των βρόγχων, κάτι πολύ ασυνήθιστο, σύμφωνα με τους γιατρούς, οι οποίοι έκαναν σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «The England Journal of Medicine».


mike stern out of the blue

Ο άνδρας πέθανε μια εβδομάδα μετά το περιστατικό λόγω επιπλοκών.


Λοίμωξη εγκεφάλου με αμοιβάδες που «τρώνε» τον εγκεφαλικό ιστό


Μια 69χρονη γυναίκα στο Σιάτλ των ΗΠΑ έπαθε μια σπάνια και θανατηφόρα λοίμωξη του εγκεφάλου από αμοιβάδες που «τρώνε» τον εγκεφαλικό ιστό. Η αιτία ήταν μάλλον ένα σκεύος που χρησιμοποιούσε για να ξεπλένει τις ρινικές κοιλότητες της. Όμως μια μέρα, αντί να το γεμίσει με αποστειρωμένο νερό ή αλατούχο διάλυμα, χρησιμοποίησε νερό βρύσης, μέσω του οποίου οι αμοιβάδες τρύπωσαν στο βάθος της μύτης της και από εκεί στον εγκέφαλο.


Αρχικά είχε επιληπτική κρίση και οι γιατροί, που έκαναν σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «International Journal of Infectious Diseases», νόμιζαν ότι είχε εγκεφαλικό όγκο, όμως, οι εξετάσεις έδειξαν ότι είχε μολυνθεί με την αμοιβάδα Balamuthia mandrillaris που «τρώει» τον εγκέφαλο. Οι σχετικές μολύνσεις είναι τρομερά σπάνιες.


Ένα κουταλάκι γλυκού κολλημένο… στον οισοφάγο


Ένας άνδρας στην Κίνα βρέθηκε από τους γιατρούς να έχει κολλημένο στον οισοφάγο ένα κουταλάκι του γλυκού για ένα ολόκληρο χρόνο. Το παράξενο είναι ότι δεν τον ενοχλούσε ιδιαίτερα και μόνο αφότου είχε περάσει ένας χρόνος και άρχισε να έχει πόνους στο στήθος, αναζήτησε βοήθεια από τους γιατρούς, οι οποίοι αφαίρεσαν το κουταλάκι μετά από δίωρη επέμβαση.



mike stern out of the blue

No comments:

Post a Comment