Sunday, March 31, 2019

βοηθ γλωσσας γ γυμν

https://lkyovwbp.blogspot.com/2019/04/blog-post_119.html
τσιγγανοι αγια βαρβαρα

Στην ηλικία των εννέα ετών, ο Τουταγχαμών έγινε βασιλιάς της Αιγύπτου και βασίλεψε μέχρι τον απρόσμενο θάνατό του στην ηλικία των 19 ετών, από το 1333 π. Χ. μέχρι το 1323 π. Χ. περίπου. Ο τάφος του ανακαλύφθηκε σχεδόν ανέπαφος, περιλαμβάνοντας πολλά αριστουργήματα.


Στα αρχικά στάδια της ανακαίνισης, οι ερευνητές βρήκαν στοιχεία που ενισχύουν την υπόθεση ότι ο θάνατος του Τουταγχαμών ήταν σχετικά απρόσμενος και ότι ο τάφος δεν προοριζόταν για εκείνον. Σύμφωνα με τον Lori Wong, που δούλευε στο έργο, οι αρχαίοι Αιγύπτιοι πιθανότατα πήραν έναν τάφο ο οποίος ήταν ήδη υπό κατασκευή και τον προετοίμασαν γρήγορα για ταφή.


Οι καφέ κηλίδες που εντοπίζονται στον τάφο - και μόνο σε αυτόν του Τουταγχαμών - ενισχύουν περισσότερο την εκτίμηση ότι η ταφή έγινε βιαστικά, αφού η μπογιά στους τοίχους φαίνεται πως δεν είχε καν στεγνώσει όταν σφραγίστηκε ο τάφος.


βοηθ γλωσσας γ γυμν

Επιπλέον, ο χώρος είναι μικρός και ο ταφικός θάλαμος, το πιο σημαντικό μέρος του τάφου, είναι το μοναδικό που έχει ζωγραφιστεί, πράγμα ασυνήθιστο για Αιγύπτιους βασιλείς.


ομπαμα κουβα

Είχε θεωρηθεί ότι κάθε τοίχος του ταφικού θαλάμου θα είχε τον ίδιο αριθμό στρώσεων βαφής, αλλά η ομάδα του έργου διαπίστωσε ότι δεν ίσχυε κάτι τέτοιο. «Λείπει μία ολόκληρη στρώση από έναν τοίχο, που υπάρχει στους άλλους τρεις», εξηγεί ο Wong.



Συνηθισμένος θάνατος;


Σε αντίθεση με την πολυτέλεια του ταφικού μνημείου του Τουταγχαμών, ο θάνατός του μπορεί να ήταν πιο συνηθισμένος. Παρ΄ όλο που η αιτία θανάτου του παραμένει αβέβαιη, μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of the American Medical Association το 2010 κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο βασιλιάς πιθανότατα πέθανε από ελονοσία, μετά από μόλυνση στο πόδι του.


Το 2014, έγινε μια «εικονική αυτοψία» που έριξε περαιτέρω φως στη φυσική κατάσταση του Φαραώ. Δημιουργήθηκε η πρώτη φυσική εικόνα του Τουταγχαμών, η οποία έδειξε ότι το αριστερό πόδι του αρχαίου βασιλιά ήταν πολύ παραμορφωμένο, υποδεικνύοντας μια σπάνια οστική διαταραχή.


Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η κακή του υγεία θα μπορούσε να αποδοθεί στον τρόπο αναπαραγωγής, καθώς η γενετική ανάλυση δείχνει ότι οι γονείς του Τουταγχαμών ήταν πιθανότατα αδέλφια.




βοηθ γλωσσας γ γυμν
https://racnascy.blogspot.com/2019/03/blog-post_17.html

No comments:

Post a Comment