Sunday, May 26, 2019

μες του βάβουλα τη γούβα στίχοι

ξενοδοχεια σκυλων κορινθος
μες του βάβουλα τη γούβα στίχοι

Μέχρι στιγμής οι έλληνες αθλητές έχουν κατακτήσει πέντε μετάλλια, δύο χρυσά, ένα ασημένιο, ένα χάλκινο, κι ένα... αγνώστου χρώματος προς το παρόν, καθώς καθυστερεί η medal race στα 470, που θα προσδιορίσει σε πιο σκαλί του βάθρου θα ανέβουν Μάντης και Καγιαλής.


Ο εθνικός ύμνος έχει ήδη ακουστεί δύο φορές στο Ρίο ντε Τζανέιρο, μία για τον Λευτέρη Πετρούνια και μία για την Άννα Κορακάκη, που ανέβηκαν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και χάρισαν στην Ελλάδα δύο χρυσά μετάλλια, σε μια συγκομιδή που έχει ήδη ξεπεράσει εκείνη των προηγούμενων Αγώνων του Πεκίνου, αλλά και την «φτωχή» του Λονδίνου, όπου η Ελλάδα είχε κατακτήσει τέσσερα και δύο μετάλλια αντίστοιχα, κάτι που δείχνει ότι η... κάμψη του ελληνικού αθλητισμού περνάει στην ιστορία, παρ’ όλο που οι δυσκολίες και τα εμπόδια στην προετοιμασία των αθλητών παραμένουν... ζωντανά.


https://lspeahlm.blogspot.com/2019/04/blog-post_64.html

υψηλαντησ βοιωτιασ facebook

Double στα μετάλλια από την Άννα Κορακάκη


2016 08 07T142907Z 1829425493 RIOEC87148GYU RTRMADP 3 OLYMPICS RIO SHOOTING W 10MPISTOL


μες του βάβουλα τη γούβα στίχοι

Πηγή: REUTERS/Jeremy Lee


«Ποδαρικό» στα μετάλλια έκανε η Άννα Κορακάκη στη σκοποβολή, που στην πρώτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, πανηγύρισε δύο μετάλλια. Πρώτο ήρθε το χάλκινο, στο αεροβόλο πιστόλι 10μ, αλλά φαίνεται πως δεν της ήταν αρκετό κι έτσι στην επόμενη συμμετοχή της, στον αγώνα με πιστόλι 25μ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.


Παρά το γεγονός ότι η προετοιμασία της για το Ρίο έγινε σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, δεδομένου ότι προπονούνταν σε ένα αυτοσχέδιο σκοπευτήριο που είχε στήσει για αυτήν ο προπονητής και πατέρας της, Τάσος, η Άννα Κορακάκη πέτυχε... διάνα και μάλιστα δύο φορές, κρεμώντας δύο ολυμπιακά μετάλλια στο στήθος της κι έγινε η αιτία για να ακουστεί για πρώτη φορά στο Ρίο ο εθνικός ύμνος της Ελλάδας.


Η 20χρονη Ολυμπιονίκης, σκόρπισε περηφάνια και συγκίνηση σε ολόκληρη τη χώρα, όμως η χαρά ήταν μεγαλύτερη στην ιδιαίτερη πατρίδα της, τη Δράμα, που «γκρέμισε τα τείχη» για να την υποδεχθεί. Εκτός από τα τείχη βέβαια, η τοπική αρχή φρόντισε να γκρεμίσει και το σκοπευτήριο όπου έκανε την προπόνησή της η Άννα Κορακάκη, γεγονός που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις, παρ’ όλο που ο Δήμαρχος Δράμας έσπευσε να διευκρινίσει ότι η κατεδάφιση έγινε για να ανεγερθεί στο σημείο ένας σύγχρονος χώρος για να ασκείται στην σκοποβολή, η νεαρή Ολυμπιονίκης.


Αποθέωση για τον Λευτέρη Πετρούνια


2016 08 15T172215Z 513804215 RIOEC8F1C916J RTRMADP 3 OLYMPICS RIO AGYMNASTICS M RINGS 1


Πηγή: REUTERS/Mike Blake


«Χρυσή» ήταν η πρώτη συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες και για τον Λευτέρη Πετρούνια. Ο έλληνας γυμναστής, παρουσίασε ένα εκπληκτικό πρόγραμμα στον τελικό των κρίκων στην ενόργανη γυμναστική στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, το εκτέλεσε στην εντέλεια και με μία εξωπραγματική προσγείωση στο φινάλε, άφησε άφωνους κοινό και κριτές, που τον βαθμολόγησαν με 16.000, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και το πρόσθεσε στην ήδη πλούσια συλλογή του.


Ο ελληνικός εθνικός ύμνος ακούστηκε για δεύτερη φορά στο Ρίο, αυτή τη φορά προς τιμήν του Λευτέρη Πετρούνια, που με το χρυσό μετάλλιο στο στήθος και εμφανώς συγκινημένος έβλεπε από το πρώτο σκαλί του βάθρου την γαλανόλευκη να βρίσκεται στην κορυφή.


Αυτό ήταν το πέμπτο Ολυμπιακό μετάλλιο στην σύγχρονη ιστορία της ελληνικής γυμναστικής, έπειτα από εκείνα που κατέκτησαν οι Ιωάννης Μελισσανίδης (Ατλάντα 1996: χρυσό στο έδαφος) και Δημοσθένης Ταμπάκος (Σίδνεϊ 2000: ασημένιο στους κρίκους, Αθήνα 2004: χρυσό στους κρίκους) στην ενόργανη, αλλά και το χάλκινο του ανσάμπλ (Ειρήνη Αϊνδηλή, Μαρία Γεωργάτου, Χαρά Καρυάμη, Κλέλια Πανταζή, Άννα Πολλάτου, Εύα Χριστοδούλου) στους Ολυμπιακούς του Σίδνεϊ το 2000 στη ρυθμική.


Ο διεθνής Τύπος αποθέωσε τον Λευτέρη Πετρούνια, χρίζοντάς τον μάλιστα και «άρχοντα των κρίκων», ενώ δύο μέρες αργότερα κέρδισε για άλλη μια φορά το χειροκρότημα, με την εμφάνισή του και στο γκαλά γυμναστικής


Ο άθλος του Σπύρου Γιαννιώτη


2016 08 16T150008Z 763431898 RIOEC8G15O6ZJ RTRMADP 3 OLYMPICS RIO MARATHONSWIMMING M


Πηγή: REUTERS/Toby Melville


Ο Σπύρος Γιαννιώτης κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 10χλμ ανοιχτής θάλασσας σε έναν τελικό που θα μείνει στην ιστορία για το χιτσκοκικό φινάλε του. Ο έλληνας κολυμβητής συγκίνησε με την υπεράνθρωπη προσπάθειά του στον αγώνα και μπορεί να έχασε το χρυσό μετάλλιο στη... λεπτομέρεια, κέρδισε όμως τις εντυπώσεις χάρις στο ήθος που τον χαρακτηρίζει.


Αν και βρισκόταν αρκετά χαμηλά στην κατάταξη από την έναρξη του αγώνα, με μία εντυπωσιακή αντεπίθεση στα τελευταία μέτρα της μαραθώνιας κούρσας, κατάφερε να φτάσει τους προπορευόμενους και επιστρατεύοντας τις τελευταίες του δυνάμεις πήρε «κεφάλι». Έπειτα από σχεδόν δύο ώρες «μάχης», πέρασε τη γραμμή του τερματισμού κι ενώ στην Ελλάδα πανηγυρίζαμε το... χρυσό, στη Βραζιλία οι κριτές σαστισμένοι, προσπαθούσαν να... καταλάβουν ποιος αθλητής είχε κερδίσει το χρυσό μετάλλιο.


Κι αυτό γιατί ο Σπύρος Γιαννιώτης και ο Ολλανδός Φέρι Βέερμαν τερμάτισαν στον ίδιο χρόνο (1.52.59.8), με μια μικρή λεπτομέρεια: ο Έλληνας κολυμβητής, αν και πέρασε πρώτος με το σώμα του τη γραμμή του τερματισμού, χτύπησε δεύτερος την ηλεκτρονική πλακέτα, με τους κριτές να κοιτούν και να ξανακοιτούν το φώτο φίνις, αλλά και την εικόνα από την τηλεοπτική κάλυψη του αγώνα, προσπαθώντας να λύσουν τον γρίφο του χρυσού μεταλλίου.


Τελικά η ιστορία έγραψε ότι χρυσός Ολυμπιονίκης στα 10χλμ ανοιχτής θάλασσας στο Ρίο είναι ο Ολλανδός Βέερμαν, ασημένιος ο Σπύρος Γιαννιώτης και χάλκινος ο Γάλλος Ολιβιέ.





https://ivfcukyz.blogspot.com/2019/05/blog-post_111.html

No comments:

Post a Comment